Nyheder

Vigtig viden!

Reglerne for magtanvendelse og indgreb i selvbestemmelsesretten skal være et konstant fokusområde for alle ansvarlige botilbud – først og fremmest af hensyn til borgernes retssikkerhed, men i høj grad også som en beskyttelse af det involverede personale og tilbuddets kultur og renommé. Vi har derfor været på et godt kursus i magtanvendelse af advokat Rune B. B. Pedersen, www.arinhoier.dk, for at blive endnu klarere på, hvornår der er tale om magtanvendelse, og hvordan juraen på dette vanskelige område i øvrigt omsættes til praksis.

Det er vigtigt at få forebygget de grå zoner og eventuelle uvaner, der nemt kan opstå, og derfor var kurset meget relevant for hele personalet. Vi fik gennemgået de relevante paragraffer i serviceloven og kigget på procedurerne for formueadministration, omsorgspligt, nødværge og forskellen på lovlig og ulovlig magtanvendelse. Magtanvendelse er enhver foranstaltning, som foretages uden borgerens samtykke – den vigtige opgave for os som tilbud er derfor i stedet at guide borgeren med omsorg, pleje og socialpædagogisk bistand.


Botilbud får helt nye energirigtige rammer og et nyt navn.

Til november flytter vi ind i helt nye lejligheder i hjertet af Slagelse. Få hundrede meter fra det store shoppingcenter Vestsjællands Centret og tæt på stationen. Der går busser lige fra døren og der udsigt til det lille parkanlæg ”Smedegadesøen”, hvor man kan gå en aftentur i det grønne. Vi har også vores eget gårdhavemiljø som er inspireret af Kgs. Bryghus på Vesterbro. Her kan grilles, spilles petanque og slappes af. Bag gårdhavemiljøet ligger de 10 nye 2 værelses lejligheder, som alle har udgang til en privat have med terrasse mod syd samt en mindre have mod nord. Lejlighederne er indrettet med stort stue-køkkenrum der vender mod solen. Badeværelset er placeret midt i lejligheden og udstyret med toilet, brus og vask. Værelset ligger mod nord og har udgang til en lille have eller fransk altan. Boligerne er fra 47-51 m2. og alle meget energivenlige.
Fonden Andersen Netværk ændrer ved flytningen navnet på botilbuddet til ”Netværket Smedegade”.

Klik på billederne for at se dem i større version


 
 
 
 
 
 
 

Netværket Smedegade  •  Smedegade 43B  •   4200 Slagelse • T: 41 87 65 91 • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.   Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.