​Nyheder

​Ses vi på Folkemødet på Bornholm i år?

Vi har en spændende autismedebat i LOS teltet på Kæmpestranden J19, torsdag d. 13/6 kl. 17:30

Vigtig viden!

Reglerne for magtanvendelse og indgreb i selvbestemmelsesretten skal være et konstant fokusområde for alle ansvarlige botilbud – først og fremmest af hensyn til borgernes retssikkerhed, men i høj grad også som en beskyttelse af det involverede personale og tilbuddets kultur og renommé. Vi har derfor været på et godt kursus i magtanvendelse af advokat Rune B. B. Pedersen, www.karinhoier.dk, for at blive endnu klarere på, hvornår der er tale om magtanvendelse, og hvordan juraen på dette vanskelige område i øvrigt omsættes til praksis.

Det er vigtigt at få forebygget de grå zoner og eventuelle uvaner, der nemt kan opstå, og derfor var kurset meget relevant for hele personalet. Vi fik gennemgået de relevante paragraffer i serviceloven og kigget på procedurerne for formueadministration, omsorgspligt, nødværge og forskellen på lovlig og ulovlig magtanvendelse. Magtanvendelse er enhver foranstaltning, som foretages uden borgerens samtykke – den vigtige opgave for os som tilbud er derfor i stedet at guide borgeren med omsorg, pleje og socialpædagogisk bistand.

Botilbud får helt nye energirigtige rammer og et nyt navn.

Til november flytter vi ind i helt nye lejligheder i hjertet af Slagelse. Få hundrede meter fra det store shoppingcenter Vestsjællands Centret og tæt på stationen. Der går busser lige fra døren og der udsigt til det lille parkanlæg ”Smedegadesøen”, hvor man kan gå en aftentur i det grønne. Vi har også vores eget gårdhavemiljø som er inspireret af Kgs. Bryghus på Vesterbro. Her kan grilles, spilles petanque og slappes af. Bag gårdhavemiljøet ligger de 10 nye 2 værelses lejligheder, som alle har udgang til en privat have med terrasse mod syd samt en mindre have mod nord. Lejlighederne er indrettet med stort stue-køkkenrum der vender mod solen. Badeværelset er placeret midt i lejligheden og udstyret med toilet, brus og vask. Værelset ligger mod nord og har udgang til en lille have eller fransk altan. Boligerne er fra 47-51 m2. og alle meget energivenlige.

Fonden Andersen Netværk ændrer ved flytningen navnet på botilbuddet til ”Netværket Smedegade”.

Klik på billederne for at se dem i større version​

​Vi deltager med en spændende debat på Folkemødet 2018 i år i LOS teltet.


Hver dag bliver der udført et fantastisk arbejde på landets sociale tilbud, og det vil vores Landsorganisation sætte spot på.

Vi brænder for at finde gode løsninger på de unge med autisme eller ADHD´s udfordringer, og har derfor arrangeret en debat med Jan Have Odgård, som byder ind med sine løsninger.

Dabatten hedder "Giv ansvaret tilbage til den unge autist" og er i LOS teltet (J48) lørdag d. 16. juni kl. 17-18 - vi håber meget at se dig.

Læs mere

Se PowerPoint

Nærhed

Det pædagogiske bånd kombineret med sociale tiltag er essensen af Netværket Smedegade. Vores faciliteter har evnerne til at skabe hjem, der bidrager til sammenhold og socialt engagement. Vores mål er at skabe et familiært netværk, hvor sammenhold og autenticitet er nøgleord.​

Individualitet

​Ved hjælp af vores visitation sætter vi fokus på hver enkelt ung, og støtter dem i at udnytte deres ressourcer bedst. Gennem inddragelse i hverdagen får den unge både støtte og ansvar og er derfor med til at skabe strukturen i vores botilbud. Vores individuelle handlingsplaner skaber en standard vi er stolte af.

Fremtid

Vi har fokus på at skabe en fremtid hvor den unge får flest mulige værktøjertil større selvstændighed, kompetenceudvikling og livskvalitet

​Hvem er vi

Netværket Smedegade

CVR: 32495230

Kontakt os

Telefon: 41 87 65 94

E-mail: kontor@ns47.dk

E-mail: ​sikkermail@ns47.dk

Netværket Smedegade
Smedegade 43B
4200 Slagelse